Eemeli käväisi viime vuoden lopusta rokotuksilla. Samalla ell katseli silmiä, kun ilmeisesti rähmät herättivät epäilystä. Ell diagnosoi Empulle silmätulehduksen ja teki Schirmerin kyyneltestin ja totesi että vähänlaisesti oli silmissä kyynelnestettä ja epäili että saattaa olla kuivasilmäisyyttä (KCS). Totesi kuitenkin, että kuivat silmät voivat johtua esim. silmätulehduksesta ja pitäisi suorittaa kontrollikäynti tässä parin kuukauden sisään. Eipä siinä, käydään sitten ihan silmiin erikoistuneella lääkärillä, kun silmät pitäisi Empulla peilailla muutenkin.

14.1. oli Severillä terveystarkastukset. Silmien ja polvien osalta saatiin terveen paperit kouraan, lonkat ja kyynärät lähtivät Kennelliittoon terveinä. Virallisia lausuntoja nyt odotellaan jännityksellä.

Eilen sitten sisko houkutteli minut leffaan ja ihan mielelläänhän sitä lähtee katsomaan Macheten tapaista rainaa, on vaikuttanut niin hyvältä. Saija jäi houkutteluista huolimatta kotiin. Ja hyvä niin. Soitti nimittäin vähän vaille 22, että Eemeli ja Severi oli ottaneet yhteen. Kyllä, Eemeli ja Severi. Eemelillä kuulemma naamassa muutama reikä, joiden verenvuodon Saija oli saanut lopetettua. Siinä vähän kauhisteltiin asiaa ja mentiin leffaan, kun ei tilanne vaikuttanut niin akuutilta että olisi tarvinnut kurvata etsimään lähintä päivystävää eläinlääkäriä.
Kun pääsin kotia, tietty sitten vähän järkytti kun vastaan tuli puudeli toinen poski veressä. Siinä lähemmin tarkastellessa posken ja kuonon reikien lisäksi huomasin että alaluomessa on raapaisujälki. Vielä lähemmin tarkastellessa sitten paljastui, että alaluomi on osittain halki pystysuunnassa. Luojan kiitos vain vähän. Ja silmäkin näytti ehjältä.
Tänään sitten tuo luomen repeämä on kuroutunut jo todella paljon umpeen ja silmä on lähes normaali, hieman valkuainen punoittaa ja silmä vuotaa, mutta se nyt on ihan odotettavissa kun koko silmänympärys on turvoksissa. Pirunmoinen tuuri on ollut mukana, että jupakassa ei mennyt silmä..

Ja sitten tuo Hippa. Se tekee juoksua. Eemeli on nyt pari päivää ollut kovasti peffassa kiinni ja turvotus takapäässä alkaa olemaan aika selvää. Ja tämä juoksun tekohan on varmaan yksi syy, miksi Emppu jäpittelee Severiä ja tuon jäpittelyn myötä uskon tuon eilisen kärhämän syntyneen..

Nyt on sitten vähän mietinnässä yksinolojärjestelyt, en nimittäin uskalla jättää Eemeliä ja Severiä samaan tilaan ettei tilanne uusiudu pahemmin seurauksin.

Hippa lähtee siskolle juoksujen ajaksi, varmasti helpompi niin kuin se, että täällä joutuisi valvomaan koko ajan poikien touhua. Vahinkoon kuitenkaan ei tarvita kuin hetken herpaantuminen..

Mutta näin meillä tällä hetkellä. Ensi viikolla lähdetään puudelien kanssa Ylöjärvelle, luvassa pesua ja näyttelytrimmejä. Lauantaina on Turun näyttely, jonne myös Eemeli on ilmoitettu, mutta sen kohdalla katsotaan perjantaina että lähteekö Emppu mukaan vaiko ei. Mutta lauantaina on joka tapauksessa tiedossa Hipan junioriluokan debyytti. Eemeli puolestaan debytoi veteraaneissa, jos debytoi.