Nyt joulukuussa ollaan käyty Severin kanssa viimeiset junnukehät Tampereen ryhmänäyttelyssä ja Helsinki Winnerissä.

6.12. Tampereella tuomaroi Juha Putkonen. Junnu-uroksia oli neljä kappaletta, Severi arvosteluvuorossa viimeisenä. Severi esiintyi tavalliseen tapaansa hienosti ja rennosti.

"17kk, lähes ihannekokoa, mittasuht. oik., sopiva raajaluusto, hyvä pään sivuprofiili, hieman kapea kallo- ja kuono-osa, hieman ylöskiinnitt. sop. karvoittuneet korvat, hyvä kaula, olkavarret tulisi olla viistommat, erinom. runko, hieman ulkokiert. eturaajat, hyvä karvan laatu, etuliikk. vielä hieman epävakautta, oik. kiinnitt. häntä, riitt. takakulmaukset ja askelpituus, miellyttävä käytös."
JUN ERI JUK2.

1293451581_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11.12. Messarissa tuomaroimassa oli Paavo Mattila. Junnu-uroksia oli tällä kertaa 8. Mitään suuria odotuksia ei ollut ja lähinnä arvostelua ja harjoitusta oltiin hakemassa.

"Kaunis nuori uros. Kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Kaunis kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Hyvä turkki, häntä voisi nousta liikkeessä hieman enemmän. Seistessä kauniit ääriviivat. Miellyttävä käytös. Esiintyy liikkeessä hieman varovaisesti."
JUN ERI JUK4.

Ilmeisesti matto oli hieman liukas koska Severi ei todellakaan liikkunut läheskään omaan tapaansa. Mutta tulokseen ei voi todellakaan olla kuin tyytyväinen!

Muutenkin olen Severiin todella tyytyväinen, tämä oli meidän ensimmäinen sisänäyttely ja vielä näinkin isossa, ahtaassa ja meluisassa hallissa, eikä pojan käytöksessä ollut havaittavissa minkäänlaisia stressin tai ahdistumisen merkkejä! Lisämaustetta Severille toi kun lapinkoirakehän laidalle alkoi kasautumaan kennellinjan opiskelijoita Severiä moikkaamaan :) Ja sitten vielä kennellinjan ständillä vieraillessa sai moikata ihanaista Ässä-labbista, Seppe kun niin tykkää noista noutajatyttösistä (yksi sen ensimmäisistä koirakavereista oli Ässän edeltäjä, Ansa).

1293451602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e