Edellisestä päivityksestä onkin humahtanut jo puolitoista kuukautta. Tällä välillä on ehtinyt sattua ja tapahtua, joten kerrataanpa nyt hieman :)

31.7. käytiin lappalaiskoirien erkkarissa Rautavaaralla kehässä asti pyörähtämässä Severin kanssa. Herra aloitteli ensimmäisen karvanlähtönsä enkä halunnut tupokasta koiraa kehään viedä, joten irtoava pohjavilla sai kyytiä ja kehässä oltiin melkein uimahousuissa.
Odotukset eivät hirvittävän korkealla olleet ja ihan ymmärrettävästi leukaluuta sai etsiskellä maasta kun meille ojennettiin vaaleanpunainen nauha. Junnupoikien kilpailuluokassa sijoituttiin vielä hienosti kakkoseksi. Ensimmäiseksi sijoitettiin omaankin makuuni oleva Tiehpi Kaarneenmarja.
Tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja arvostelussa seisoo seuraavaa:
"Keskikokoa hieman kokkkaampi, mittasuhteiltaan oikea, hyvät pään mittasuhteet, hyvät korvat ja silmät, hyvä kuono-osa, erinomainen ylälinja, hyvä rungon syvyys ja muoto, hyvät taka- ja sivuliikkeet, hieman leveät etuliikkeet, hyvä päälykarvan laatu, tänään niukassa pohjakarvassa."
Mittaustulos: 51cm

Tokoiltu on koko porukan voimin, joskin Severi on ollut nyt pääosassa. Noutokapulan kanssa ollaan vähän aloiteltu taas työskentelyä ja edistyttykin jopa :) Lisäksi alokkaan liikkeet alkavat pikku hiljaa ottaa muotoaan oikeaan suuntaan.
Eemelin ja Hipan kanssa ilmoittauduttiin SVK:n Tampereen paikallisjaoston puudelitreeneihin, joista ensimmäiset olivat 17.8.
Hippa on penturyhmässä ja ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin kontaktia, luvan odottamista, leikkimistä ja hihnassa kävelyä. Leikkiminen oli meille ihan hyvää harjoittelua, kun jostain syystä en ole saanut Hipan kanssa leikittyä kahden kesken, vaan aina siinä on nuo kaksi muuta otusta olleet mukana.
Eemelin kanssa ollaan kilpailevien ryhmässä, ensimmäisellä kerralla treenailtiin ruutua ja paikkamakuuta, itsenäisesti tehtiin seuraamista ja muka vähän kakeja. Seuraaminen oli aivan loistavaa, kakeissa herra oli ihan liian täpinöissään eikä hommasta tullut sitten mitään. Ruutu sujui aivan mahtavasti ja pari uutta huomiota omasta hommastanikin sain. Paikkamakuu meni odotettua paremmin, kerran Emppu nousi mutta ei sentään lähtenyt hiipimään.

Tänään Saija kävi Severin ja Harun kanssa mätsärissä (omasta rahatilanteesta ja Andon ulvomisesta johtuen minä jäin kotivahdiksi), Severi esiintyi punaisen nauhan verran eikä ilmeisesti juurikaan hätkähtänyt olla erossa minusta. Onhan se Saija tuttu ja Severin lempi-ihmisiä :)

Ja kuten ehkä voi riveiltä lukea, hyvin suuri elämänmuutos ollaan tehty ja siirryttiin Kainuun maisemista Pirkanmaalle ja tarkemmin ottaen Kangasalle. Toistaiseksi asustellaan kerrostalossa oikein kivalla alueella, jossa on aivan loistavat lenkkeilymaastot.
Kämpässä asustelee nyt siis minä ja Saija, 6 koiraeläjää (Haru, Ando, Tomu, Eemeli, Severi ja Hippa), hirveä kasa hiiriä, yksi kappale gerbiilejä ja uusimpina tulokkaina maatiaiskissat Iisakki ja Kansas.
Koirat eivät ole muutosta ja laumanlisäyksestä olleet moksiskaan, tuntuu että pääasia on että oma lauma on pysynyt kasassa.

Kuvia saattaa jossain vaiheessa tulla, toistaiseksi ovat saamattomissa :P