Taas on blogin päivittely jäänyt vähän vähemmälle, mutta yritetään taas kasata useamman kuukauden kuulumisia tähän. Minulla mokkula ei syystä X toimi pöytäkoneella, joten joudun nettailemaan läppärillä enkä sen takia ole oikein jaksanut päivitellä sitten mitään. Mutta itse asiaan..

~*~*~

Aika on kulunut ilman sen suurempia ongelmia koirien suhteen. Eemeli ja Severi ovat alkuvuoden pienen rähäkän jälkeen tulleet normaalisti keskenään toimeen.

~*~*~

Severin kanssa aloitettiin toukokuun alussa agilityn alkeiskurssi ja Eemelin kanssa suunnattiin tokokurssille kilpailevien ryhmään.
Severin mielestä agility on paras laji ikinä ja herra on kahdeksan kerran kurssilla edennyt aivan huimaa tahtia :)
Eemeli on ollut tokoillessa ihan normaali oma itsensä, ei mitään erikoista sillä saralla..

~*~*~

Toukokuun 14. päivä otettiin suunnaksi Äänekoski ja ryhmänäyttely, Severi kävi nuorten luokassa pokkaamassa itselleen EH:n. Tuomarina toimi Leila Kärkäs ja päivän arvostelussa luki seuraavaa:
"Hyvät mittasuhteet omaava uros, joka tänään hieman niukassa karvassa. Kaunis ilmeikäs pää. Hyvät korvat, kaula, ylälinja ja rintakehä. Hyvä eturinta. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset, sopiva luusto. Häntä saisi kääntyä tiiviimmin selälle. Seisoo hieman pihtikinttuisesti, mutta liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."

~*~*~

Parit mätsärit ollaan käyty myöskin, parhaimmillaan Severi SIN4 :)

~*~*~

Kesäkuun alussa oltiin hurjia ja käytiin poikien kanssa möllitokoissa. Severin ilmoitin mölliluokkaan (helpotettu ALO) ja alokkaaseen, Eemelin avoimeen. Severi jaksoi mölliluokassa tehdä ihan kivasti, vaikka seuraaminen oli jotain aivan kamalaa.. Alokkaassa sitten ei enää jaksanut, vaan selvästi väsähti odottelusta ja aiemmasta suorituksesta. Eemelin suoritus meni aivan pelleilyksi.
Severin tuloksina mölleissä 146,5/160p., ykköstulos ja sijoitus 1/13, alokkaassa pisteitä 140,5 ja sijoitus 3/9. Eli molemmissa päästiin palkinnoille ja alokkaassa vieläpä suomenlapinkoirat ottivat kolmoisvoiton.. :D
Eemeli keräsi avoimesta 72,5 pistettä ja jäi toiseksi viimeiselle sijalle.

~*~*~

Kesäkuun alkuun tuli myös ikävämpiä uutisia Severin veljen (M. Olkitassu) silmätuloksista, velipoika oli käynyt toistamiseen silmätarkastuksessa ja edellisen tarkastuksen kaihi-diagnoosi oli tehty uudestaan. Tämän diagnoosin myötä sitten mietitään hyvin tarkkaan, että tullaanko ikinä näkemään pikku-Severeitä..

~*~*~

11.6. sitten pakattiin puudelit (Eemeli, Hippa, Hulda ja Pinja) autoon ja otettiin suunnaksi Aura ja villakoirien erkkari. Aikataulutus meni kehissä aika "nappiin" ja mä pääsin esittämään Eemelin veteraanikehään..

Eemeli käväisi pokkaamasta vetskukehästä erinomaisen ja oli veteraanien toinen (vetskuja kolme). SA:ta Emppu ei saanut.
"Kompakti rakenne. Hyvä lihaksisto. Liian leveä pää. Kaarelle menevä häntä. Erinomainen turkinlaatu. Ideaali väri. Hyvä temperamentti."

Hippa kävi siskon kanssa kehässä ja esiintyi oikein mallikkaasti ilman hyppypoNppuja. Tuomiona junnuluokasta EH.
"
14kk narttu jolla oikeat mittasuhteet. Selkä on hieman pehmeä. Runko ja lihaksisto saisivat olla kehittyneemmät. Oikea ylälinja. Oikea pää jossa erinomainen pigmentti. Erinomaiset kulmaukset ja häntä. Hyvä turkin laatu. Korrektit liikkeet. Hieman löysät kyynärät."

Oikein kivat arvostelut siis saatiin. Hulda kävi veteraanikehässä ja sai ERIn mutta ei SA:ta. Pinja kävi avoimessa ja sai EH:n :) Kaikenkaikkiaan siis ihan hyvä päivä, vaikka Hipalle olisin sitä ERIä hieman odotellutkin. Mutta totta kyllä on että neiti on vielä kesken kehityksen.

Kehityksestä puheenollen, neiti päätti vihdoinkin aloittaa ensimmäiset juoksunsa ja sopivasti vielä erkkarin alla! Aiemmin tänä vuonnahan neiti oli jo vahvasti tekemässä juoksua, mutta ilmeisesti stressasi paikanvaihdosta (lähti Ylöjärvelle siskolle kun pojat oli koko ajan selässä) sen verran että lopetti juoksun tekemisen kesken.

Nyt siis vietetään meillä Hipatonta aikaa..

~*~*~

Ja sitten vielä tuoreimpia kuulumisia, menin nimittäin starttaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni agilitykisoissa ja vieläpä kahden koiran kanssa. Käytiin 12.6. mölliageissa, Severi putkiluokassa (vain hyppyjä ja putkia) ja Eemeli mölli-mineissä. Molemmat pojat oli hurjan hyviä ja Severi varsinkin yllätti sillä, kuinka hyvin ohjautui! Tähän mennessä ohjauksen seuraaminen on ollut välillä hieman sitä sun tätä, mutta nuo möllit tuntui olevan jonkinlainen käännekohta. Putkiin irrotaan, hypyille irrotaan ja korvatkin löytyy!

Oman ohjausmöhläilyn takia Severi keräsi 20 virhepistettä ja sijoituksena 6/8. Kuitenkin se hurja edistyminen mitä koira osoitti teki suorituksesta aivan parhaan.

Eemeli teki myös hienosti, vaikka lämpötila selvästi vaikutti vauhtiin ja ohjaaja "hieman" möhläili.. Tuloksena nollarata ja sijoitus 4/9 :)

Nyt kun saadaan vielä ohjaajan ohjaus kuntoon, niin katsotaan jos vaikka joskus virallisiinkin uskaltautuisin..

Tässä se taas nähtiin.. Ei pitäisi koskaan sanoa "en ikinä"... (t. Ikinä en lähde kisaamaan tokoa/Ikinä en mene BH:seen/Ikinä en agia lähde kisaamaan...)